Arvostelut

blogit

Seleesian näkijä

Mustetta paperilla

5.8.2017

”Jälleen kerran sain haukkoa henkeä ja kirkua onnesta ja jännityksestä hahmojen puolesta. Vik kirjoittaa mukaansatempaavasti, ja lukemisen keskeyttäminen tuntui joka kerta siltä, kuin jättäisi hyvästit jollekulle todella rakkaalle. Henkilöhahmojen välisten suhteiden rakentamisessa ja kuvailussa kirjailija on mestari – jännitteet kasvavat vaivattomasti ja purkautuvat tavoilla, jotka saavat herkempien lukijoiden seinänaapurit huolestumaan. – – Kaksosauringot-trilogia on ehdottomasti lukemisen arvoinen! Ei ole väliä, oletko nuori vai aikuinen tai mistä spefin lajista pidät. Todennäköisesti pidät tästä.”

Lue lisää blogista

Eniten minua kiinnostaa tie

11.9.2017

”Ihastelen trilogian tarinan henkeä. Se perustuu selvästi seikkailuun ja toimintaan, mutta malttaa silti rakentaa ihmissuhde- ja muita juonikuvioita taustoittamalla ja perustelemalla. Puhkiselittäminen ei kuulu tämän tarinan keinoihin, vaan lukija joutuu pähkäilemään eteen tulevia käänteitä ja merkityksiä ihan ominpäin. Nyt on maltettava pitää toinen pulssi kurissa ja odotettava rauhassa viimeistä ja ratkaisevaa osaa. Jotenkin uskallan veikata, että melkoinen kruunu tarinalle on tulossa.”

Lue lisää blogista

Hyllytontun höpinöitä

15.8.2017

Seleesian näkijän loppuhuipennus oli sitä luokkaa, että minun mielenmaisemani sujahti heittämällä sinne jonnekin puolentoista vuosikymmenen taakse. Sarja muistuttaa minua kovin jostain kirja(sarja)sta, josta pidin kovasti, mutta en kuollaksenikaan saa mieleen sen paremmin kirjan kuin kirjailijankaan nimeä. Puhukaamme siis jostain mystillisestä nuorehkoille lukijoille suunnatun fantasiakirjallisuuden elementistä, joka esiintyy vain ja ainoastaan erinomaisen hienoissa ja taiten kynäillyissä sarjoissa. Sellainen Kaksosauringoista nimittäin on selvästi tulossa, erinomaisen hieno ja taiten kynäilty sarja, jota toivon mukaan (ja jos minulta kysytään myös todennäköisesti) tullaan kääntämään myös muille kielille.”

Lue lisää blogista

Seleesian näkijä muualla

Kirjavinkit

Minun mielessä

Hän sanoi nimekseen Aleia

Oksan hyllyltä

19.3.2017

”Olipa nautinto lukea kirjaa, jossa näinkin erilaiset ainekset on saatu hiottua toimivaksi kokonaisuudeksi. Lisäksi kirjassa oli ripaus sitä vaikeasti kuvattavaa "jotain", joka sai minut täydellisesti uppoutumaan Aleian tarinaan ja kirjan maailmaan. Goodreadsin tähtimäärää en pitkään miettinyt: Hän sanoi nimekseen Aleia saa täydet 5 tähteä. – – Hän sanoi nimekseen Aleia oli minulle kevään fantasiatapaus, joka nostatti odotukseni sarjan jatko-osien suhteen erittäin korkealle.”

Lue lisää blogista

The YA Diaries / Aino

5.5.2017

”Vierauden ja toiseuden aiheuttama pelko ja viha ovat teemoja, jolle on helppo löytää vastineita meidänkin maailmassamme, ja aihetta käsiteltiin koskettavasti ilman, että kirja suistui pelkäksi rasismianalogiaksi. – – Olen usein perinteisen high fantasy -kirjallisuuden kohdalla sitä mieltä, että kun on lukenut Tolkienin Sormusten herran, on lukenut kaiken mitä tarvitsee, mutta on aina virkistävää kun osoittautuu, että olen väärässä.”

Lue lisää blogista

Kirjojen keskellä

2.5.2017

”Kerronta on ihastuttavan vaivatonta ja sellaista, että kirja sopii vallan hyvin sekä nuorille että aikuisillekin. – – Hän sanoi nimekseen Aleia oli minulle sellainen kirja, jota en olisi malttanut laskea käsistä. Oli ihanaa, kun tarina vei varmalla otteella, mitä tuntuu tapahtuvan nykyisin entistä harvemmin.”

Lue lisää blogista

Kirjaluotsi

21.2.2017

”Odotan ihan aidon innokkaasti jatkoa. Hän sanoi nimekseen Aleia on eheä ja taitavasti kirjoitettu esikoiskirja ja tervetullut uutuus kotimaiseen fantasiagenreen.”

Lue lisää blogista

Annelin lukuvinkit

24.4.2017

”Erilaisuuden pelko ja muukalaisviha ovat kirjan kantavia teemoja ja hienosti kuvattuja.”

Lue lisää blogista

Milka Nissinen, Her Campus

3.3.2017

”Finnish literature is not exactly known for its flourishing fantasy scene — we’ve mostly garnered attention with great names such as Arto Paasilinna and Sofi Oksanen who represent more realistic and gloomy storytelling. That might be about to change, however. Erika Vik’s debut novel Hän sanoi nimekseen Aleia rises up to challenge modern young adult fantasy classics such as the Twilight series. – – In terms of the language, Hän sanoi nimekseen Aleia is delightful to read. Vik has a way with words that gives the novel almost a movie-like feel, without sounding tacky. – – The world Vik has created is so carefully thought out and so credible, that the reader is immediately sucked in. As a whole Hän sanoi nimekseen Aleia is a refreshing read that hopefully will achieve the success it deserves.”

Lue lisää blogista

Hyllytontun höpinöitä

19.6.2017

”Mikäli Vikin maailma on mainio, niin ovat henkilöhahmotkin. Mikäli olisin hieman nuorempi, fanittaisin Corildonia hysteriaa hipoen. – – Hän sanoi nimekseen Aleia on harvinaisen onnistunut fantasiateos. Nopeatahtinen juoni, josta ei jännittäviä ja yllättäviä käänteitä puutu, pitää lukijan tiukasti otteessaan.”

Lue lisää blogista

Kirjavinkit

28.6.2017

”Kaksosauringot-trilogian aloittava teos on tyylikästä fantasiaa. Tarina etenee nopeasti ja vaivattomasti, ja pitää lukijan otteessaan. Erika Vik on luonut kiehtovan maailman, jossa on fantastisia elementtejä, mutta myös junia, höyrylaivoja ja revolvereita. Muodikasta steampunkia siis ja varsin taitavasti tehtynä.”

Lue lisää blogista

Carry on reading

15.7.2017

”Onneksi en lukenut tämän kuin vasta nyt, sillä nyt en joudu odottamaan jatkoa miljoonaa kuukautta! Mä niin nautin tän kirjan lukemisesta, ei tarvinnut ollenkaan tuskastella, kuin vasta aivan lopussa, koska sivut loppuivat kesken :( Elokuu ja Seleesian näkijä mulle tänne nyt heti!”

Lue lisää blogista

Dysphoria-kirjablogi

7.4.2017

”Harvoin olen saanut käsiini kirjaa, joka pitää mielenkiintoni yllä tasaisesti alusta loppuun. Minun on usein hankala päästä tarinan sisään, siihen menee yleensä useita sivuja, mutta tämä kirja kietoi minut tarinaansa heti ensisivuilta lähtien eikä päästänyt minua enää otteestaan.”

Lue lisää blogista

Lukutoukan kulttuuriblogi

8.3.2017

”Erika Vik on todella hieno esikoiskirjailija. Jo siitäkin syystä että hän sai minut kiinnostumaan tämänkaltaisesta fantasiamaailmasta yli viidensadan sivun verran – siihen ei ihan kuka tahansa kirjailija pystyisi.”

Lue lisää blogista

Pauline von Dahl

2.3.2017

”Vik kirjoittaa tyyliin, joka — Loreldonin nimissä! — sopii ehdottomasti myös aikuisempaan makuun. Kovin pian alun jälkeen seleesien maailma lumosikin minut täysin. – – Lukukokemuksena Hän sanoi nimekseen Aleia oli eläväinen ja värikäs – pidin siitä suunnattomasti. Erityisesti minuun vetosi seleesien kiinnostus tieteeseen! Vik on kirjoittanut todella jotakin uudenlaista suomalaisen fantasia-kirjallisuuden saralla, jotakin mikä ihastuttaa ja kummastuttaa. Kirja todellakin herättää uteliaisuuden ja saa kiihkeästi odottamaan jatkoa. Juuri tällaista pakoa arjesta itse kaipaan.”

Lue lisää blogista

Hurja hassu lukija

26.4.2017

”Hän sanoi nimekseen Aleia on raikas esikoisteos, joka toivottavasti saa tuulta siipien alle ja lentää rohkeasti Suomen rajojen ulkopuolelle.”

Lue lisää blogista

Kirjojen pyörteissä

13.5.2017

”Tykkäsin tästä kirjasta ihan mahottomasti! Eihän tätä malttanut laskea käsistä ollenkaan, kun oli koko ajan pakko saada tietää mitä seuraavaksi tapahtuu, eikä tulevia tapahtumia osannut ennakoida juuri ollenkaan. Kiinnostus pysyi kirjan alkumetreiltä loppuun saakka, kun kaikkiin kysymyksiin oli pakottava tarve saada vastaukset.”

Lue lisää blogista

Mustetta paperilla

22.6.2017

”Erika Vikin Kaksosauringot-trilogian aloittava Hän sanoi nimekseen Aleia on upea teos genrerajoja rikkovalla tyylillään ja kliseitä kaihtavalla kerronnallaan. – – Hahmot – mitä tähän pitäisi edes sanoa? Aleia on mahtava, ja toisin kuin valitettavan monissa fantasiakirjoissa, itsenäinen toimija ja aivan mahtava hahmo muutenkin. Corildon, joka taitaa loppujen lopuksi olla tarinan päähenkilö, on mielenkiintoinen yhdistelmä viisautta, herkkyyttä ja katkeruutta. Hän tuntuu paljon realistisemmalta kuin monet hänenkaltaisensa hahmot, jotka ovat viisaita, mutta tunne-elämältään erittäin vajavaisia. Ja Mateo – okei, en lankea päättömään hehkutukseen, mutta aika harvoin saan oikeasti kirkua onnesta jonkun hahmon vuoksi.”

Lue lisää blogista

lehtiarviot

Savon Sanomat

Terhi Tiihonen, 10.3.2017

”Hän sanoi nimekseen Aleia vie lujasti mennessään, ja lukija saa jännittää seuratessaan hahmojen rimpuiluja juonenkäänteiden köynnöyksissä. – – kirja on samaan aikaan sekä taianomainen että uskottava, eikä tämän mielenkiintoisesti alkaneen trilogian toista osaa malttaisi odottaa. Erika Vik on varmasti nimi, josta tulemme vielä kuulemaan.”

Le Monde Diplomatique

Elina Huttunen, 3.4.2017

”Suomalaisen fantasiakirjallisuuden uusi tähti Erika Vik yllättää esikoisromaanillaan hyvällä tavalla. Kirjan henkilöiden monitahoinen kavalkadi, sekä heidän seikkailunsa ja kohtaamisensa läpi fantasiamaailma Dwyrin tekevät kirjasta todella hienon lukukokemuksen suomalaisen fantasiakirjallisuuden saralla. – – Fantasiaromaaniksi kirja tavoittaa hyvin myös taianomaiset elementit ja satamakaupunkien vilske villin lännen tyyliin myös aurinkojenlaskun jälkeen tarjoavat etenkin aikuiselle lukijalle todellisen seikkailun, jota lukiessa mielenkiinto ei helposti herpaannu.”

Lue lisää lehtijutusta

Suomen Kuvalehti

Artemis Kelosaari, 27.8.2017

”Rivakasti etenevä Hän sanoi nimekseen Aleia on juonikeskeinen romaani, vanhan seikkailukirjallisuuden jälkeläinen. Puhtaasta viihteestä ei silti voi puhua. Eriarvoisuuden ja ulkopuolisuuden teemat ovat sen verran voimakkaasti läsnä. Viihdyttävä tämä romaani kyllä on monin tavoin. Jatkoa jää odottamaan mielenkiinnolla.”

Turun Sanomat

Noora Yrittiaho, 8.3.2017

"Vikin esikoisteoksessa liikutaan ajankohtaisten aiheiden äärellä kietoen ne mielikuvitusta kutkuttavaan fantasiaan – – Hän sanoi nimekseen Aleia on viihdyttävä ja koukuttava esikoisteos."

Aamulehti

Markku Soikkeli, 21.2.2017

”Erika Vikin esikoisromaania lukiessa hiipii mieleen epäilys: olisiko tämä ollut sittenkin parempi sarjakuvana? Vik nimittäin kirjoittaa erittäin elokuvamaista tarinaa, aivan kuin verbalisoisi kuvakäsikirjoitusta.”

Lue lisää lehtijutusta

Tähtivaeltaja

Piia Tirronen, numero 2/2017

”Vikin tekstityyli tarjoilee vaivattoman sujuvaa luettavaa, ja tapahtumat on helppo nähdä mielessään. – – Miljöö vaikuttaa huolella rakennetulta kulttuuria, asenteita ja lainsäädännöllisiä asioita myöten. – – Trilogian avaus rakentaa kiintoisan alkuasetelman ja herättää kysymyksiä, joiden vastauksia ei voi arvata ennalta. Sekä Aleialla että Corildonilla on varmasti vielä runsaasti salaisuuksia paljastettavinaan, joten tarinan seuraavaa osaa odottaa innolla.”

haastattelut

Mandatum Life

23.3.2017

Lue haastattelu

 

Voima

25.4.2017

Lue haastattelu

 

Yle radio 1, Kultakuume

15.5.2017

Ohjelma lähetetään 15.5.2017 klo 15:05 ja on sen jälkeen löydettävissä Ylen sivuilta.